Bejaarde Vrouw uit Rotterdam Slachtoffer van Babbeltruc: Dader Pint 1400 Euro

Een 76-jarige vrouw uit Rotterdam werd slachtoffer van een babbeltruc waarbij 1400 euro van haar rekening werd gestolen. Lees hier hoe het gebeurde en hoe je jezelf kunt beschermen.
Photo by Maxim Hopman on Unsplash

Een 76-jarige vrouw uit Rotterdam is slachtoffer geworden van een geraffineerde babbeltruc. Ze werd telefonisch benaderd door een man die zich voordeed als bankmedewerker. Hij beweerde dat er op dat moment geld van haar bankrekening naar een Spaans rekeningnummer werd overgeschreven, wat de vrouw direct in paniek bracht.

Misleiding door Nep-bankmedewerker

De vrouw, geschrokken door het nieuws, volgde de instructies van de nep-bankmedewerker. Ze logde in op haar internetbankieren en wijzigde haar gegevens volgens de aanwijzingen van de beller. Vervolgens werd haar gevraagd om haar bankpas en pincode af te geven aan een zogenaamde bankmedewerker, die later die dag bij haar aan de deur zou komen.

Bezoek van de Oplichter

Niet veel later verscheen een jonge vrouw bij het huis van het slachtoffer om de pas en pincode op te halen. Deze oplichter is vastgelegd op camerabeelden in het flatgebouw van het slachtoffer en later bij een pinautomaat. In totaal wist zij 1400 euro van de rekening van de bejaarde vrouw te stelen.

Camerabeelden en Onderzoek

De politie heeft de camerabeelden in handen en hoopt hiermee de dader snel op te sporen. Babbeltrucs zoals deze komen steeds vaker voor, vooral gericht op kwetsbare ouderen die in paniek raken en hierdoor sneller geneigd zijn om oplichters te geloven.

Hoe Kun je Je Beschermen tegen Babbeltrucs?

Babbeltrucs zijn een steeds grotere bedreiging voor ouderen, maar er zijn manieren om jezelf te beschermen. Hier zijn enkele belangrijke tips:

  • Geef nooit je pincode of bankpas af: Een echte bankmedewerker zal nooit om deze gegevens vragen.
  • Vertrouw geen onverwachte telefoontjes: Bel je bank altijd zelf terug op een bekend nummer als je twijfelt.
  • Laat niemand binnen zonder afspraak: Vraag altijd om legitimatie en bel direct de politie bij verdachte situaties.

Conclusie

Deze gebeurtenis benadrukt het belang van waakzaamheid, vooral bij ouderen. De babbeltruc waarbij de vrouw uit Rotterdam werd opgelicht, is slechts één voorbeeld van hoe geraffineerd criminelen te werk kunnen gaan. Het is van cruciaal belang om nooit zomaar persoonlijke gegevens of bankpassen af te staan.


Related Post

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *