Zorgpremie 2025 stijgt opnieuw: maandlasten omhoog met bijna 10 euro

zorgpremie 2025 stijging zorgverzekering eigen risico verlagen zorgverzekering vergelijken
Foto ter illustratie: Door Husky - Eigen werk, CC BY 4.0

Volgend jaar zullen Nederlanders opnieuw te maken krijgen met een verhoging van de zorgpremie. Volgens recente berichten, gebaseerd op uitgelekte informatie rondom Prinsjesdag, gaat de gemiddelde zorgpremie met bijna 10 euro per maand omhoog. Dit betekent dat de maandelijkse kosten voor een basisverzekering in 2025 uitkomen op zo’n 160 euro.

Jaarpremie stijgt fors in 2025

De verwachte jaarpremie voor 2025 zal rond de 1900 euro liggen, een flinke stijging ten opzichte van de 1792 euro van dit jaar. Dit betekent dat de gemiddelde maandpremie stijgt naar ongeveer 158 euro. Deze stijging is onderdeel van een trend die al jaren gaande is; in 2006 betaalde men nog maar 88 euro per maand voor dezelfde basiszorgverzekering.

Toekomstige verhogingen zorgpremie

Experts verwachten dat de zorgpremie ook in de komende jaren blijft stijgen. Een belangrijke factor hierbij is het kabinetsplan om in 2027 het eigen risico te halveren, van de huidige 385 euro naar 165 euro. Deze verlaging van het eigen risico zal waarschijnlijk leiden tot verdere stijgingen van de zorgpremie om de kosten te compenseren.

Zorgverzekeraars maken premies bekend in november

Hoewel de gemiddelde premie bekend is, kunnen de exacte kosten per zorgverzekeraar variëren. Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om hun nieuwe premies bekend te maken, zodat verzekerden de verschillende opties kunnen vergelijken.


Related Post

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *